Πρωτομαγιάτικα στεφάνια

Τα DIY projects αποκτούν ολοένα και πιο φανατικό κοινό αφού διοχετεύουν τη δημιουργικότητά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Φέτος θα φτιάξουμε το πιο αντιπροσωπευτικό για εμάς πρωτομαγιάτικο στεφάνι με τα χρώματα, τα λουλουδία και τα υλικά που μας εκφράζουν.

Είναι η εποχή που η ελληνική φύση ανθίζει και μας δίνει ποικιλία χρωμάτων, αρωμάτων και υφών. Ένας καλός συνδιασμός θα μας δώσει ένα υπέροχο στεφάνι που θα κοσμεί το χώρο μας τον επόμενο καιρό. 

Ένα μεσογειακού τύπου στεφάνι μπορεί να δημιουργηθεί πλέκοντας λεπτά κλαδιά ελιάς και και κοσμόντας τα με στάχια ή λευκά άνθη μαργαρίτας. 


Η κληματόβεργα είναι εξίσου καλή επιλογή για βάση αφού τα κλαδιά του είναι εύκαμπτα με σκούρο καφέ χρώμα. Το πλέξιμο μπορεί να σταθροποιηθεί με κορδέλα της προτίμησής μας, με σύρμα, σπάγγο ή ακόμη και με λινάτσα που θα συμπληρώσει το ύφος της σύνθεσης.


Τα δρεπτά τριαντάφυλλα είναι μία εύκολη λύση καθώς ο μίσχος τους είναι εύκολα διαχειρίσιμος και με λίγο προσοχή στα αγκάθια, πλέκεται και σταθεροποιείται εύκολα έχοντας παράλληλα από τα πιο εντυπωσικά και ευωδιαστά άνθη.

Μία πιο δύσκολη και κοστοβόρα αλλά πολύ εντυπωσιακη κατασκευή είναι το πρωτομαγιάτικο στεφάνι από τουλίπες. Πρόκειται για είδος που θα προμηθευτούμε από ανθοπωλείο κάτι που ανεβάζει το κόστος της κατασκευής μας μιάς και πρόκειται για εκλεπτισμένο άνθος. Η τουλίπα σταθεροποιειται στη βάση του σταφανιού μας χώρις να λυγίζει ο μίσχος της αφού σπάει εύκολα και καταστρέφεται. 


Στεφάνι με ξηροφυτικά είδη σε μωβ λευκές αποχρώσεις με λεβάντα, τεύκριο, φασκόμηλο, δάφνη κ.α. Μία ισορροπημένη σύνθεση με ικανοποιητική διάρκεια αφού τα παραπάνω είδη αποξηραίνονται χωρίς να αλλοιώνονται στην όψη.

 
Οι ορτανσίες αξίζει επίσης να τοποθετηθούν σε ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι αφού δε στερούνται ούτε ομορφιάς ούτε φινέτσας. Χρωματικά μπουκέτα το ένα δίπλα στο άλλο θυμίζουν ανθόκηπο κρεμασμένο στην πόρτα σας. Συνδιάζεται υπέροχα με το ύφος της λινάτσας από την οποία μπορεί να αποτελείται ο φιόγκος για να κρεμάσετε την κατασκευή σας.    

Σε μίας διαφορετικής φιλοσοφίας στεφάνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία στρογγυλή βάση του εμπορίου από φελιζόλ και να επιλέξουμε να τοποθετήσουμε καρφωτά παχύφυτα διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών. Το αποτέλεσμα αποκτά σίγουρα διαφορετικότητα και οπτικό ενδιαφέρον.

Τέλος γιατί όχι ένα πρωτομαγιάτικο στεφάνι από λεμονιά που φέρει καρπό και προσθέτει χρώμα και άρωμα στη δημιουργία μας. Τα εύκαμπα κλαδιά της είναι εύκολα διαχειρίσιμα στο πλέξιμο και τη σταθεροποίησή τους. Αν θέλουμε μπορούμε να ενισχύσουμε την πλέξη μας με άλλα είδη που θα ταιριάζουνς το ύφος της κατασκευής μας.

Σας δίνουμε την έμπνευση! Βάζετε τη διάθεση;

Καλή Πρωτομαγιά!!!