Τρόποι διακόσμησης εξωτερικού χώρου

Το καλωσόρισμα της Άνοιξης είναι πάντα μία καλή αφορμή για την ενασχόληση με τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είτε πρόκειται για βεράντες είτε για κήπους. Αυτά τα 15 tips μας βοηθούν να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

 1. Φύτεψε εσπεριδοειδή! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσεις χρώμα στο χώρο σου και και να απολάυσεις σε λίγο καιρό καρπούς και εξαιρετικά εύοσμη ανθοφορία. Αν ο χώρος σου είναι περιορισμένος επέλεξε ποικιλία νάνα. 
 2. Φρόντισε την ιδιωτικότητα του χώρου σου. Περιόρισε την ορατότητα χρησιμοποιώντας φυτικά είδη που θα δημιουργήσουν πυκνό φράχτη και θα εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπαμπού σε ζαρντινιέρες, αναρριχώμενα σε αφασωτά ή ψηλούς θάμνους στη σειρά αν πρόκειται για κήπο. 
 3. Εκμεταλλεύσου τα ωραία αρώματα και χρώματα από την ανθοφορία της τριανταφυλλιάς. Φύτεψέ την σε γλάστρες ή στο χώμα και εκμεταλλεύσου την και ως δρεπτό.
 4. Δημιούργησε συνθέσεις από κασπώ που θα έχουν αισθητικά αρμονικό χρωματικό αποτέλεσμα και θα παρατείνεται η υγρασία τους. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η ανάπτυξή τους και δημιουργείται ενδιαφέρον πλέξιμο υφών και χρωμάτων.
 5. Κάπου ανάμεσα στις όμορφες εικόνες και στις ωραίες μυρωδιές μπορείς να εντάξεις ένα καθσιτικό για να χαλαρώνεις ή να γευματίζεις με παρέα. Μπορείς να ενισχύσεις το χώρο σου με φαναράκια, κεριά, μεμονωμένα φυτεμένα κασπώ στο τραπέζι κ.α.
 6. Πειραματίσου με τα ύψη των ζαρντινιερών σου. Βάλε τις ψηλότερες πίσω, και αν χρειαστεί ύψωσέ τες και άλλο με πατήματα, και μπροστά τις πιο χαμηλές. Το αμφιθεατρικό αποτέλεσμα φυτεύσεων θα δείχνει εντυπωσιακό.      
 7. Η τάση στην αρχιτεκτονική τοπίου είναι οι κρεμαστές γλάστρες! Ψάθινες, πήλινες, μεταλλικές, πλαστικές, ό,τι ταιριάζει στο χώρο σας και στα γούστα σας μπορεί να κρεμαστεί με το αγαπημένο σας φυτό.
 8. Φρόντισε αν δεν έχουν ήδη όλες οι γλάστρες σου τρύπες αποστράγγισης να ανοίξεις με τη βοήθεια ενός τρυπανιού. Μία μικρή ποσότητα περλίτη στον πυθμένα πάντα βοηθάει την απομάκρυνση της περιττής υγρασίας και την ανάπτυξη του φυτού.
 9. Ναι μπορείς να έχεις τη δική σου οικολογική παραγωγή. Φύτεψε τα δικά σου λαχανικά και μυρωδικά. σε ξύλινα δοχεία ρόκα, μαρούλι, βασιλικό, ρίγανη και ό,τι άλλο καταναλώνεις. 
 10. Προμηθεύσου το σώστό κηπόχωμα για να έχεις άμεσα τα αποτελέσματα και την ποιότητα ανάπτηξης που επιθυμείς.
 11. Αφιέρωσε ένα χώρο που θα μπορούν να φυτεύουν και να περιποιούνται τα είδη τα παιδιά σου. Η διαδικασία τα βοηθάει στο να διαχειρίζονται την εξέλιξη με υπευθυνότητα.
 12. Φύτεψε κάθετα στην επιτοίχια επιφάνειά σου ή στο φράχτη σου. Έτσι θα κάνεις εξοικονόμηση χώρου ενώ παράλληλα θα έχεις εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 13. Δημιούργησε μία γωνιά με παχύφυτα. Εκτός από τάση είναι και πολύ όμορφα και αυτόνομα είδη.
 14. Περιποιήσου τα κάγκελα ή τα εξωτερικά κουφώματα. Προτίμησε ένα χρώμα που θα δένει με το χώρο σου και στόλισέ τα με κρεμαστές ζαρντινιέρες.
 15. Προτείνεται να γίνουν προσεκτικά οι επιλογές των φυτικών ειδών ώστε να δένουν αρμονικά χρωματικά μεταξύ τους και να αποδίδουν αρμονικό ύφος στο χώρο. 

Είναι η στιγμή που θα απολαύσετε το χώρο σας!

Καλή σας επιτυχία!